Worldskills Norway (WSN) er ansvarlig for kampanjen «Yrkesfagenes år 2018» på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Gambit H+K har fått oppdraget med å gjennomføre en omdømmekampanje som skal øke kunnskap og anseelse om yrkesfag.

– Vi valgte Gambit fordi de kombinerte et godt kreativt konsept med en solid kommunikasjonsstrategi i bunn. Vi visste at vi i kampanjen ønsket å nå flere målgrupper samtidig, men Gambit utfordret oss på å spisse budskapet mot en snevrere målgruppe for å oppnå større effekt av vårt kampanjebudsjett, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Kampanjekonsept som skal treffe hode, hjerte og hender.

-Vi gleder oss til å samarbeide med Worldskills Norway og knuse myter om yrkesfag. I Gambit har vi lang erfaring med rekrutteringskampanjer, og legger mye vekt på innsikt og målgruppeanalyser som utgjør den rasjonelle halvdelen av det kreative konseptet. Spesielt en målgruppe pekte seg ut, sier kundeansvarlig Marius Myhrvold

Foreldrene har stor påvirkning på barna ved valg av videregående utdanning. Samtidig er det mange foreldre som ikke er klar over mulighetene som finnes ved valg av yrkesfag.

– Gambit la i sitt konsept størst vekt på foreldre som målgruppe. Vi vet at de har en stor påvirkning på ungdommers valg av utdanning. I kampanjen yrkesfagenes år 2018 har vi vektlagt de unge i mange av våre andre aktiviteter, så derfor føltes det riktig å la høstens sosiale medier-kampanje fokusere mer på foreldrene, sier Lange.

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

På bilde: Karen Brynildsen, Elisabeth Lange, Marius Myhrvold

Ønsker du å høre mer om kampanjer eller ta en uforpliktene samtale, kontakt teamleder for Kreativitet og Kampanje Marius Myhrvold

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy